אישור קונסטרוקטור לבריכה

ייעוץ הנדסה ושירותי קונסטרוקטור מומחה במחירים ללא תחרות!

תוכן עניינים:

אישור קונסטרוקטור לבריכהימי הקיץ החמים גורמים לנו לרצות להיות בבריכה מהבוקר עד הערב, אז למה שלא נעשה את זה בעצם? כיום ניתן לקנות ואף לבנות בריכה במחירים יחסית נמוכים ועדיין להנות מאיכות גבוה ובריכה פרטית בתוך הבית שלכם. אך יש דבר אחד שאתם צריכים לעשות לפני כן והוא לקבל אישור קונסטרוקטור להקמת הבריכה באופן בטיחותי. 

אישור קונסטרוקטור לבריכה – למה צריך את זה?

בין אם מדובר עם בריכה מבטון או כל חומר אחר יש להתייחס לבריכה כמבנה בפני עצמו, ולכן הבריכה חייבת לעמוד בכל התנאים של מבנה. על פניו המשקל של המבנה אינו כבד כמו משקל של תוספת חדר, אך יש לקחת בחשבון גם את משקל המים אשר הופך את תכנון הבנייה ובחירת מיקום הבריכה להרבה יותר קריטי. אישור קונסטרוקטור לבריכה נועד בכדי להבטיח לנו שיהיה בעל מקצוע אשר יוכל לענות על כל השאלות בנוגע להשפעה של תזוזות קרקע על הבריכה, מהי הגבלת העומס על המבנה וכל ידע הנדסי אשר יעניק לנו גם מיקום אסטרטגי וגם חוזק מבני לבריכה. 

כמובן שצריך גם להכיר את החוק ולהבין מתי אסור ומתי מותר להקים בריכה ברחבת הבית. בדרך כלל המקומות הרגישים לבניית או הקמת בריכה יהיה המרפסת וגג הבית. העיקרון המנחה את בעלי המקצוע בעת אישור או דחיית בקשה הוא עניין בטיחות לפני הכל. על בעל המקצוע לפעול בהתאם לכל מקרה, האישור או הדחייה תלויים גם בגיל המבנה עצמו, גם בחומר הגלם איתו אתם עובדים וגם בסוג המבנה.

אישור קונסטרוקטור לבריכה – תקנות החוק לבריכה במרפסת/גג

על פי התקנות בחוק (תקן עומסים 412) ישנם מספר דברים שיש לקחת בחשבון בעת מתן אישור קונסטרוקטור לבריכה במרפסת או בגג. תחילה יש לחשב את העומס הקבוע, זאת אומרת מהי הגבלת העומס על המבנה ומה הפער שניתן להציב עליו. את העומס של המבנה או כל תוספת אחרת במבנה אנו מחשבים לפי משקל הבטון, ברזל, ריצוף וכן הלאה… כמו כן, יש להתחשב גם בעומס משתנה, משמע: ריהוט, אנשים ועוד… כאן קשה להגיע לשיעור מדויק של משקל. לאחר שיש לנו את חישוב העומס הקבוע והמשתנה ניתן יהיה לקבל הערכה מהי המוגבלות שלנו. משקל הבריכה יחושב לפי קילוגרמים תחת ההגדרה של עומס משתנה. 

כיום התקנות מאשרות לנו (כאשר מדובר על מרפסת לגג) שמשקל הבריכה לא יעלה על 150 ק"ג למ"ר. יש לחשב את מיקום הבריכה והאם יש סביבה עוד ריהוט אותו גם נחשב כדי לקחת מרווח ביטחון לכל היתר. כאשר מדובר על מרפסת סטנדרטית במבנה אנו נצטרך לבדוק כל מקרה לגופו, תלוי מהו גיל הבניין, מהי הקומה בה אתם נמצאים וכו'… בדרך כלל המשקל המותר ינוע בין 150 ק"ג לבין 300 ק"ג למ"ר. 

ראו גם: אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר.

אישור קונסטרוקטור לבריכה – האם זה מסובך לקבל אישור?

הבקשה לאישור קונסטרוקטור לבריכה מתחילה בשיחת טלפון פשוטה בה אנו נתאר את אופי הבקשה ואת הפרטים היבשים. לאחר מתן כל הפרטים לבעל המקצוע הוא יבחן האם ראוי להמשיך בתהליך או שמדובר בתהליך שאינו יכול לצאת לפועל או מצד שני אינכם צריכים בכלל אישור קונסטרוקטור. לאחר שיחת הטלפון תוכלו להמשיך בתהליך ולהיפגש פיזית, אותו בעל מקצוע יגיע למבנה ויבחן בעזרת מכשור מתקדם וידע הנדסי את המגבלות של הקמת בריכה, ואם תרצו להמשיך בפרויקט עם אותו בעל מקצוע הוא יבנה עבורכם לכם גם תוכנית בנייה.

אישור קונסטרוקטור לבריכה

אחד מהחלומות של כל אחד ואחת מאיתנו בתחום המגורים הוא וילה עם בריכה. הבריכה היא סמל סטטוס, דוגמא להצלחה ולפינוק הבלתי נגמר שיכול להעניק לנו הבית המרווח והיפה שלנו. ועוד לא דיברנו על הכיף הפשוט והטהור של ליהנות מהמים הצוננים בבריכה, שהיא גם בריכה פרטית ולא מצריכה אותנו לשכשך במים עם המוני זאטוטים שאינם בני המשפחה, כמו בקאנטרי השכונתי. בריכה זמינה, פרטית ומפנקת.

למען האמת, החלום על בריכה הוא כיום בהישג יד, הרבה יותר מבעבר. הבניה עצמה אינה מסובכת, העלויות נהיו יותר סבירות וכלל, אנו מפנים הרבה יותר השקעה לחוויות נוחות ואיכות בבית שלנו. אלא שחשוב לדעת, שאם כל הפשטות של בנית בריכה, לפחות בעיניים הלא מקצועיות שלנו – הרי מה זה בסה"כ, ריבוע או מלבן בלי הרבה התחכמויות – ממש אסור לזלזל בבניית בריכה. פשוטה מבחינה צורנית או ויזואלית, בניה לא נכונה יכולה להוות סיכון גדול, בוודאי עם הבריכה מוקמת על גבי גג או מרפסת. זו גם הסיבה מדוע אישור קונסטרוקטור לבריכה כל כך קריטי.

למה צריך אישור קונסטרוקטור לבריכה?

אנחנו מכירים את חשיבות עבודת הקונסטרוקטור בעיקר מבניינים. הקונסטרוקטור  הינו מהנדס בניין אשר מחזיק ברישיון לביצוע תכנון ופיקוח על עבודות קונסטרוקציה. למען האמת, בהיותו מהנדס מוסמך ומקצועי, מכיר הקונסטרוקטור גם את האתגרים ההנדסיים העומדים בעת בניית בריכה ולכן גם מי שעמל רוב הזמן על תכנון בתים, יכול לתת אישור קונסטרוקטור לבריכה.

ולמה בעצם אנו זקוקים לאישור קונסטרקטור לבריכה? משום שאנו חפצים להבטיח את חוזקה המבני ועמידותה של הבריכה לאורך זמן ובמקרים אחרים את יציבותו של המבנה ויכולתו לשאת את משקלה של הבריכה המונחת עליו, בכדי להבטיח את שלמות הבניין ובטחון השוהים בו. ומה כל כך מסוכן בבריכה, אותו מבנה פשוט יחסית? אז אכן, בריכה היא מבנה פשוט יחסי מבחינה עיצובית ואדריכלית אבל היא אינה נשפטת רק על סמך 4 הקירות שלה. למעשה, השפעה גדולה יותר יש למים בתוכה ולמשקל שלהם.

עשוי לענין אתכם: משרדי תכנון קונסטרוקציה.

על משקלים ועומסים

יש שלוש סוגי בריכות: בריכות עיליות, כאלו שעומדות על ומחוץ לקרקע. אלו אינם דורשים לרוב אישור קונסטרקטור לבריכה. ישנם בריכות הנמצאות חפורות בתוך הקרקע עצמה ואליהם מתווספים בריכות המגיעות כתוספות בניה, למשל בריכות הנבנות על גג הבתים או על גבי המרפסת של הבית. במקרה של שני האחרונים – נזדקק לאישור קונסטרוקטור לבריכה.

נתחיל עם הבריכה החפורה בקרקע. משקל המים של הבריכה מהווה בעיה מבחינת המשקל והעומס שהוא מטיל על קירות הבטון של הבריכה. יש צורך להקים קונסטרוקציות מפלדה או יציקות בטון וחפירת יסודות תוך תכנון הנדסי מוקפד.  יש צורך להתחשב גם בתנועתיות והתנודות בקרקע, תנאי הקרקע וסוגה ועד כמה היא יכולה לעמוד אל מול משקל המים וקירות הבריכה.

אישור קונסטרוקטור לבריכה

בריכה על הגג

אבל המקרה היותר קלאסי וכזה שעבורו אישור קונסטרוקטור לבריכה הוא קריטי, עוסק בבריכה על הגג או על המרפסת. כמו בכל מקרה בו אנו מוסיפים חלק או תוספת שלא תוכננה מראש להיות על הבניין, אנו חייבים לבדוק כי התוספת אינה גורמת לחציית מגבלת העומס שהשלד יכול לשאת. זה נכון להוספת ממ"ד, חדר, מרפסת וכן, גם בריכה. 

המשקל של הבריכה הוא כבד מאוד, גם כשהיא ריקה. אם נוסיף את משקל המים שימלאו אותה (לא נכנס כאן לחישוב הסבוך) הרי שמדובר בעומס רב מאוד. נמשיך להוסיף את הציוד, הריהוט, האנשים שיסתובבו בקרבת הבריכה ואנו יכולים לחצות את מגבלת העומס, כך שהגג או המרפסת פשוט יקרסו תחתיהם ובכך אנו מסכנים את השוהים בקרבת הבריכה ואת הסביבה.

למעשה, אישור קונסטרוקטור לבריכה, מגיע אחרי חישוב העומסים על המבנה והגעה למסקנה כי המרפסת או הגג מסוגלים להחזיק את המשקל הנוסף. במקרים אחרים, האישור יינתן רק בתנאי של תוספת חיזוקים הנדסיים או מיקום הבירכה באזורים מסוימים על הגג, אשר מותאמים יותר לנשיאת המשקל החדש. כדי להגיע למסקנותיו יערוך הקונסטרוקטור חישובים הנדסיים סבוכים ויביא בחשבון משתנים כמו ההיסטוריה של המבנה, תוכניות הבניה המקוריות, החומרים בהם נעשה שימוש בבניה (בעבר ובנוכחית), מיקומים וכן את תוכניות הבריכה עצמה.

ראו גם: קונסטרוקטור מחיר.

אישור קונסטרוקטור לבריכה

מעוניינים לבנות בריכה בחצר הבית? זה אולי נראה לכם כרגע כמו משהו פשוט, פשוט לחפור בור, לשפוך בטון, לצפות ולמלא מים, אבל זה הכי לא. מה המורכבות שבה כרוך התהליך של בניית בריכה? מדוע כל כך חשוב לתכנן את מבנה הבריכה מראש ומדוע בכלל נדרש אישור קונסטרוקטור לבריכה? למעשה, מה זה קונסטרוקטור ואיפה מוצאים אחד כזה, שיכול לסייע לכם בתהליך בניית הבריכה שלכם? את כל התשובות לכל השאלות, תוכלו למצוא ממש כאן בשורות הבאות.

אישור קונסטרוקטור לבריכה

בניית בריכה – מדוע זה כל כך מורכב?

ובכן, כדי להבין את המורכבות בבניית בריכה, צריך להבין את המורכבות איתה מתמודד אגן הבריכה. מורכבות זו מושפעת משני כוחות מרכזיים: הקרקע והמים. מצד אחד, הקרקע עליה נבנה אגן הבריכה, קרקע שיכולה לנוע, לזוע ולזוז, גם אם לא ברמה שאנחנו מרגישים. תנועות קרקע הן הסיבה להופעת סדקים בבית. לעיתים סדקים קטנים ודקיקים ולעיתים סדקים שפשוט שוברים את הקיר, תלוי בהיקף תזוזת הקרקע. מצד שני, המים שמוכלים בתוך אגן הבריכה, מים בהיקפים של עשרות קוב, כשכל קוב שוקל טון, כלומר עשרות טונות.

כעת, כשברור לנו שאגן הבריכה מתמודדות עם שני כוחות מנוגדים ורבי עוצמה, מחד תזוזות קרקע ומאידך עומס משקל עצום, די ברור מדוע אגן הבריכה הזה צריך להיות מתוכנן היטב על פי עקרונות הנדסיים, שמיושמים בבניית בתים, גשרים ותשתיות. אישור קונסטרוקטור לבריכה הוא בדיוק האישור שמעיד על כך שאגן הבריכה אכן עומד בעקרונות הללו.

מה זה קונסטרוקטור ולמה נדרש האישור שלו?

קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין מוסמך, בעל התמחות ספציפית בתחום של קונסטרוקציות ושלד מבנה. זהו המהנדס שחתימתו חייבת להופיע על כל תכנית בנייה ועל כל מסמך תכנוני רשמי לפני יציאה לדרך עם כל פרויקט בנייה וכל מהלך בנייה שהוא. תפקידו של הקונסטרוקטור הוא לבחון האם מהלך הבנייה עומד בעקרונות ההנדסיים. במידה והוא עומד בעקרונות אלה, הקונסטרוקטור מאשר אותו ואפשר להמשיך הלאה. במידה ולא, הקונסטרוקטור יכול להציע אלטרנטיבות שכן ניתן לאשר או לא לאשר בכלל ואז לא ניתן להמשיך קדימה. דברים אלה מעוגנים בחוק והם אינם ניתנים לדיון.

כך למשל, אם אתם רוצים לשבור קיר בבית, יש לוודא תחילה שלא מדובר בקיר תמך ששבירתו תעמיד בסיכון את יציבותו של המבנה כולו. את הבדיקה הזאת עושה קונסטרוקטור. בבניית בית חדש, צריך לוודא שישנם מספיק יסודות, שהם פרושים נכון בשטח, שהם חפורים לעומק הנכון, שבסיס המבנה חזק מספיק, שהקירות חזקים מספיק, שישנם קירות ועמודי תמך היכן שנדרש וכן הלאה – על כל אלה אחראי מהנדס קונסטרוקטור. בבניית בריכה, צריך הקונסטרוקטור לאשר כי אגן הבריכה המתוכנן להיבנות יכול לעמוד בעומסי המשקל ותנודות הקרקע ובהתאם לכך להחליט לגבי מתן אישור קונסטרוקטור לבריכה.

איפה אפשר למצוא קונסטרוקטור?

ובכן, מהנדס קונסטרוקטור הוא איש מקצוע ממש כמו אדריכל, מהנדס בניין או קבלן. תוכלו למצוא קונסטרוקטור בחיפוש אנשי מקצוע, היכן שאתם מחפשים את האדריכל שיבנה לכם את תכנית הבנייה והיכן שאתם מחפשים את הקבלן שיבנה עבורכם את הבית. יחד עם זאת, כדי להבטיח שאתם בוחרים נכון, מומלץ מאוד להיעזר בחוות דעת מקצועית, כלומר חוות דעת שאתם מקבלים מאנשי מקצוע העובדים באופן יומיומי עם מהנדסים קונסטרוקטורים – קבלני שלד, קבלני גמר, מהנדסי בניין, אדריכלים, מעצבי פנים ואפילו גורמים מקצועיים ברשות המקומית – כל אלה יכולים להמליץ לכם על קונסטרוקטור מקצועי, הוגן וזול.

ראו גם: קונסטרוקטור מומלץ.

אישור קונסטרוקטור לבריכה

האם הקונסטרוקטור חייב להתמחות בתחום של בריכות?

התשובה היא כן ולא. ככלל, כל קונסטרוקטור הוא בעל ההכשרה, ההסמכה והרישוי הנדרשים לבדוק ולאשר כל מהלך בנייה שהוא, בין שמדובר בתוספת בנייה או בבניית בריכה ובין שמדובר בבניית בית פרטי או בית משותף. יחד עם זאת, יש בהחלט חשיבות לניסיון של הקונסטרוקטור בתחום הספציפי אותו הוא בודק. כדי להמחיש, ניקח את זה לקיצוניות: לא הייתם רוצים שקונסטרוקטור שעד כה אישר אך ורק בתים פרטיים, יאשר מבנה של בית מלון, קניון או גשר מחלף. זה עובד גם בכיוון שני – לא כל קונסטרוקטור שמאשר גשרים ומחלפים ברחבי הארץ, מחזיק בניסיון המקצועי הנדרש בכדי לאשר אגן בריכה בבית פרטי.

בהיבט זה חשוב להדגיש, שעבודת הקונסטרוקטור נשענת על עקרונות הנדסיים אוניברסליים ולכן בתאוריה, כל קונסטרוקטור יכול לאשר כל מהלך בנייה. יחד עם זאת, יש בהחלט ערך בכך שאתם מקבלים אישור קונסטרוקטור לבריכה מקונסטרוקטור שמתמחה בבריכות. אז אם יש לכם ליד טוב על קונסטרוקטור מקצועי וזול שמעולם לא אישר בריכה והוא מוכן לבדוק את העניין למענכם, אתם לא אמורים לדחות אותו. אבל מצד שני, אם אין לכם ליד כזה, כדאי למקד את החיפושים שלכם סביב קונסטרוקטור בעל התמחות בתחום של בניית בריכות. ואם שאלתם את עצמכם אז כן – עד שלא תקבלו אישור קונסטרוקטור לבריכה גם לא תוכלו לקבל היתר בנייה לבריכה ולכן גם לא תוכלו לבנות את הבריכה. 

קונסטרוקטור לבריכהקונסטרוקטור לבריכה

חושבים על בריכה שתהיה לכם בבית? תפקידו של קונסטרוקטור לבריכה הוא להעניק לכם את האפשרות הזאת תוך שמירה על הביטחון המלא שלכם. ימי הקיץ החמים מתקרבים אלינו, האמת שבישראל אפילו בימי האביב והסתיו אפשר להיכנס כבר לבריכות. אין דרך טובה יותר להעסיק את הילדים בחופש יותר מאשר שחייה בבריכה, עדיף בהרבה מאשר שישבו מול המסכים כל היום. אבל בשביל לקבל את האפשרות הזאת עליכם ליצור קשר עם איש מקצוע שיבטיח הנאה בטיחותית.

קונסטרוקטור לבריכה – מתי צריך אישור קונסטרוקטור?

אז בעצם לפני שנתחיל לגעת באישורים ספציפיים נבין קודם מהו אישור קונסטרוקטור ומדוע הוא חובה. אישור קונסטרוקטור היא אישור של בעל מקצוע אשר בוחן את כל הגורמים הרלוונטים לפני כל שיפוץ רציני בבית. לדוגמא, אם נרצה להוריד או להוסיף חדר או קיר בבית יש לקבל אישור תחילה מגורם מקצועי (קונסטרוקטור) ורק אז תוכלו לבצע את העבודה באופן חוקי.

המקרים הפופולריים ביותר לצורך קבלת אישור הם או לפני שיפוצים כאשר אנו רוצים לעשות שיפוץ אשר כולל הריסה, הזזה או כל שינוי של עמודים, קירות או קורות הבית. על אף שאנו נעזרים באנשי מקצוע שונים לצורך ביצוע העבודה, היחיד שיוכל לחתום ולהעניק אישור על שינוי כזה הוא קונסטרוקטור רשום.

המקרה השני בו אנו נצטרך אישור הוא כאשר אנו מעוניינים להוסיף דבר מה למבנה שלנו שיכול לגרום לחריגה בעומס המותר על שלד המבנה. לכל מבנה יש הגבלת העומס שלו וחשוב להכיר בו בתור בעל מקצוע, לכן במקרה בו יש חריגה בשיפוץ בו אתם מעוניינים לעשות הקונסטרוקטור ידחה את הבקשה שלכם ויציג לכם חלופות מתאימות. חשוב לדעת שיש חלקים בבית שהם נחשבים לרגישים יותר, ביניהם המרפסת והגג.

קונסטרוקטור לבריכה – מדוע חובה לקבל אישור?

בסופו של דבר קבלת אישור לצורך הקמת בריכה נועד אך ורק עבור הביטחון האישי שלכם. גם אם מדובר על בריכה קטנה אין לכם מושג מה המשקל אותו הגג יכול לשאת והאם המקום בו הנחתם את הבריכה הוא מיקום חזק או חלש. לכן, החובה לקבל אישור אינה נובעת רק מעצם העובדה שזה כתוב בחוק אלא מכיוון שרק כך תשמרו על הביטחון האישי שלכם ושל המשפחה שלכם. מלבד לכך, כאשר מדובר על בניין רב קומות עליכם לדאוג גם לשאר הדיירים במבנה ולא לקחת סיכון מיותרים, סיכונים שאפילו יכולים לבוא לידי ביטוי בלקויות מינוריות כמו נזילה או סדקים. כמובן שאין צורך להרחיב על תרחישים מסוכנים שיכולים לקרות עקב עומס יתר על מבנה.

קונסטרוקטור לבריכה – כל מה שאתם צריכים לדעת

חושבים לעשות חידוש בבית בשביל ימי הקיץ החמים בארץ? אם גם אתם מעוניינים לעשות בריכה בבית עליכם לדעת את כל מה שכרוך בכך. תחילה יש הבדל בין בריכה במרפסת ובין בריכה בבית פרטי. בריכה במרפסת מותרת רק תחת אישור קונסטרוקטור. תקן העומס ברוב המרפסות יעמוד על 350 ק"ג למ"ר. אז עליכם לפנות בכל מקרה של הקמת בריכה בבית פרטי או רב קומות לפני שאתם מתחילים בתהליך, אחרת זה יכול להסתיים באסון. התהליך מתחיל בשיחת טלפון פשוטה אשר שם בעל המקצוע ישאל אתכם פרטים יבשים כמו גיל הבניין ופרטים נוספים לפיהם הוא יוכל להעריך את העבודה והאם יש טעם להמשיך בה. במקרה בו יש טעם להמשיך בעבודה יגיע בעל המקצוע לבחון את המקום באופן פיזי ויציג בפניכם את הנקודה החזקה ביותר על גג המבנה שלכם שם תוכלו למקם את הבריכה.

מידע מקצועי לשימושכם
קונסטרוקטור בחריש

  המונח קונסטרוקטור אולי קצת נשמע לכם מוזר אבל אם כבר בעבר עברתם שיפוץ ביתי או רכשתם מבנה חדש בוודאי כבר יצא לכם לפגוש במונח

קונסטרוקטור בעומר

  המונח קונסטרוקטור אולי קצת נשמע לכם מוזר אבל אם כבר בעבר עברתם שיפוץ ביתי או רכשתם מבנה חדש בוודאי כבר יצא לכם לפגוש במונח

קונסטרוקטור בתל-אביב

  המונח קונסטרוקטור אולי קצת נשמע לכם מוזר אבל אם כבר בעבר עברתם שיפוץ ביתי או רכשתם מבנה חדש בוודאי כבר יצא לכם לפגוש במונח

קונסטרוקטור מומלץ בחריש

גרים בחריש ורוצים לעשות שינוי בבית? חושבים על דירה בחריש ? בשביל להתחיל בפרויקט עליכם ליצור קשר עם קונסטרוקטור מומלץ אשר יכול לעבור אתכם את

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!