אישור קונסטרוקטור

ייעוץ הנדסה ושירותי קונסטרוקטור מומחה במחירים ללא תחרות!

תוכן עניינים:

אישור קונסטרוקטורקונסטרוקטור הוא בעל מקצוע אשר מתמחה בתחום הנדסת בניין. מתוקף תפקידו רשאי אותו בעל מקצוע להעניק אישורים שונים אשר מותירים לבעלי הנכס לקיים שינויים במבנה שלהם. אם נסתכל על תפקידו של קונסטרוקטור מבחינת היררכיה בענף הבנייה הוא נמצא בראשית הרשימה ותחת פיקודו עובר כל התהליך.

 

אישור קונסטרוקטור – האם אנו מתכוונים להיתר בנייה?

רבים נוטים להתבלבל בין אישור קונסטרוקטור ובין היתר בניה, אנו כאן כדי לעשות לכם סדר בבלאגן. היתר בניה הינו אישור אשר עובר דרך הרשות המקומית ועוד גורמים גבוהים, יש להחזיק בהיתר בניה עבור פרויקטים גדולים בעיקר כמו בניה של מבנה חדש, הוספת חדר וכדומה. מצד שני, אישור קונסטרוקטור הוא אישור אשר נדרש גם כאשר אנו צריכים היתר בניה וגם כאשר אנו לא זקוקים לאחד. 

אם שמעתם בעבר על חוק הפרגולות זה יעשה לכם סדר בבלאגן. בעבר אם רציתם להקים פרגולה ביתית הייתם צריכים לעבור את כל התהליך הבירוקרטי לקבלת היתר בניה. אך ב-2014 החוק נוסח מחדש וכאשר מדובר על פרגולות ביתיות אנו נדרשים רק באישור קונסטרוקטור. את האישור מעניק בעל המקצוע רק לאחר שבחן את הפרגולה לפני הקמתה או אחריה. 

אישור קונסטרוקטור – מתי יש צורך באישור?

יש צורך באישור בשני מקרים עיקריים, האחד הוא כאשר אנו מוסיפים או מורידים אלמנט במבנה או כאשר מוסיפים עומס על מבנה. כמו כן יש עוד מקרים כמו לקויות בנייה אשר לשמם אנו צריכים אישור קונסטרוקטור כדי לבצע פעולות עבודה. 

אישור קונסטרוקטור אינו בגדר המלצה אלא חובה על פי חוק. הסיבה לכך מובנית לכולנו, התפקיד של אותו בעל מקצוע הוא להגיע למקום ולבחון את מורכבות העבודה, לבנות תוכנית בניה ולמצוא האם קיימות לקויות אשר עלולות לסכן אתכם. זכרו, כאשר מדובר על הוספת אלמנט או הסרת אלמנט יש לפעול בצעדים איטיים ובהתאם לתוכנית הבניה בכדי שלא נפגע באף דבר אשר נחוץ ויכול לפגוע ביציבות מבנה. כמו כן, יש מקומות רגישים יותר בכל מבנה, בדרך כלל מדובר על הגג או המרפסת. גם אם אנו רוצים להוסיף אלמנט כמו פרגולה או בריכה, אלמנט אשר מכביד על האזור יש ליידע את הרשויות ולבחון האם זה רלוונטי בכלל בהתאם לשלד המבנה.

ראו גם: אישור קונסטרוקטור לבריכה.

אישור קונסטרוקטור

אישור קונסטרוקטור – קבלת אישור 

הדרך לקבלת אישור אינו קשה כמו היתר בנייה, להפך מדובר על הליך פשוט בכדי לעודד עוד ועוד אנשים לשמור על ביטחונם. הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לבצע סקר שוק ולמצוא את בעלי המקצוע הנכונים ביותר עבורכם. נדגיש כי אין לבחור בבעל מקצוע אשר אינו מחזיק ברישיון מתאים, קיימים בשוק לא מעט "מהנדסים" אשר אינם מחזיקים ברישיון ולכן האישור שלהם גם לא יהיה תקף. 

לאחר שמצאתם את בעל המקצוע הנכון לכם הרימו אליו טלפון, את האישור כמובן שלא תקבלו דרך שיחת טלפון אך השיחה כדאית להמשך. בשיחה אותו בעל מקצוע יברר אתכם לגבי פרטים יבשים והאם רלוונטי להמשיך בעבודה. לעיתים יוכל בעל המקצוע לקבוע האם נכון לכם להתחיל בכלל בתהליך בהתאם לפרויקט שאתם רוצים ובהתאם לגיל המבנה.

לאחר שעברתם את התהליך הזה מתחילה סקירה הנדסית שם מגיע בעל המקצוע ובוחן את המקרה לגופו. בעל המקצוע בודק את מיקום העמודים, הקירות, את תוכנית הבנייה ובעזרת מכשירים חדישים יוכל לראות כיצד יש לבנות את תוכנית הבנייה החדשה. כמובן שרק לאחר הבדיקה ההנדסית נוכל לראות מה רלוונטי ומה לא לתהליך הבנייה. לאחר הסקירה ובחינה של המקרה ניתן יהיה לקבל את האישור המיוחל.

אישור קונסטרוקטור

אז אתם כל כולכם בתוך הפרויקט, בונים את הבית החדש שלכם או משפצים את זה הקיים, אבל פתאום אתם מבינים שאולי לא תוכלו להוציא אל הפועל את כל מה שחשבתם שתוכלו. פתאום אתם מגלים שהליכי בנייה הם הליכים מורכבים, המחייבים תכנון מוקדם ומחייבים גם קבלת אישורים מראש. אישור מראש שאתם בטח מכירים ואתם עושים הכל בכדי לקבל אותו הוא היתר הבנייה מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אבל ישנו אישור נוסף, חשוב עוד יותר, שבלעדיו לא תוכלו בכלל להגיש בקשה לקבלת היתר בנייה – אישור קונסטרוקטור.

 

לפני הכל, מהו קונסטרוקטור ומה תפקידו?

ובכן, קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין מורשה ומוסמך, שמתמחה ספציפית בקונסטרוקציות ובשלד מבנה. תפקידו של הקונסטרוקטור הוא לבדוק, לתכנן ולאשר כל מהלך בנייה הקשור בקונסטרוקציה או בשלד מבנה. כך למשל, כאשר בונים בית חדש, הבית נבנה בשני שלבים מרכזיים: שלב השלד ושלב הגמר. השלד הוא כל יציקות הבטון שמעניקות לבית את צורתו, את יציבותו ואת חוזקו המבני. בשלב הזה צריך הקונסטרוקטור לבחון כל מהלך וכל זווית של תכנית הבנייה ולאשר אותם (או לא לאשר). מיקומי היסודות, קוטר היסודות, עומק היסודות, עובי ביסוס המבנה, עובי קירות, עמודי תמך, קירות תמך, חיזוקים, כל אלה נבחנים אל ידי קונסטרוקטור בכדי לוודא שהמבנה עומד בכל העקרונות ההנדסיים המחייבים.

בנוסף לכך, אישור קונסטרוקטור נדרש לא רק בנייה חדשה של בית, אלא גם בבניית בריכה, פרגולה גדולה במבנה ציבור, תוספות בנייה ושינויים מבניים המשפיעים על שלד המבנה או תלויים בו, שבירת קיר או עמוד תמך וכן הלאה – כל מהלך שמערב, בעקיפין או במישרין את שלד המבנה/ את הקונסטרוקציה שלו, מחויב בקבלת אישור קונסטרוקטור מראש. 

ראו גם: אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר.

אישור קונסטרוקטור

האם מדובר בחובה חוקית או חובה מוסרית/ חברתית?

ובכן, התשובה היא שמדובר בחובה חוקית טהורה, אבל לא פחות מכך גם בחובה מוסרית וחברתית. אנחנו בדרך כלל לא חושבים על זה, אבל כל חיינו מתנהלים בצילם של מבני ענק, השוקלים עשרות ומאות טונות. תכנון לקוי של כל מבנה כזה יכול לגרום לקטסטרופה ובכל זאת, בסך הכל המבנים שלנו עומדים יציבים, בטוחים וחזקים. זה לא קורה במקרה – כל אחד מהם עבר תהליך תכנון מסודר ומעמיק שבסופו גם נבחן על ידי מהנדס קונסטרוקטור וקיבל אישור קונסטרוקטור. ללא האישור הזה, המבנה לא היה נבנה מלכתחילה ולא היה מקבל היתר בנייה מן הרשויות.

אז אם מעניין אתכם לדעת האם מדובר בחובה חוקית החלה עליכם, אז התשובה היא כן. אבל מעבר לחובה החוקית, אישור קונסטרוקטור הוא אישור שאתם רוצים לקבל גם במקרים בהם האישור אינו מחויב המציאות. כך למשל, אם אתם בונים פרגולה סטנדרטית בחצר, אתם לא צריכים לקבל אישור קונסטרוקטור על הפרגולה הספציפית, שכן הפרגולה היא מוצר מוגמר שכבר קיבל את האישורים הנדרשים, המעידים על עמידתו בתקנים. יחד עם זאת, פרגולה היא קונסטרוקציה שמשקלה יכול להגיע למאות ק"ג ויותר ואם כל בני המשפחה, החברים והאורחים שלכם צפויים לחסות בצילה, אתם בהחלט רוצים לוודא שהיא עומדת בכל התקנים ובכל העקרונות ההנדסיים הנדרשים ואת זה תוכלו לעשות בסיוע קונסטרוקטור, גם אם אתם לא חייבים לעשות זאת מבחינה חוקית.

 

באיזה שלב נדרש האישור?

אישור קונסטרוקטור נדרש בכל שלב בו אתם רוצים לעבור משלב התכנון לשלב הביצוע. הקונסטרוקטור הוא איש המקצוע שבא לבחון את המבנה הקיים לפני שיפוץ או שינוי מבני והוא איש המקצוע שבא לבחון את תכנית הבנייה לפני תחילת הבנייה. לצורך גיבוש תכנית הבנייה אתם שוכרים אדריכל שמתכנן עבורכם את הבית, אבל תכנית הבנייה לא תהיה שלמה ללא אישור של קונסטרוקטור מוסמך. ככלל, מומלץ מאוד לערב קונסטרוקטור כבר בשלבי התכנון הראשונים. אדריכלים מנוסים עובדים בשיתוף פעולה עם קונסטרוקטורים ובונים איתם את תכנית הבנייה בצורה משותפת כבר משלבי התכנון הראשונים. אנשים המבקשים לבצע שינויים מבניים כמו שבירת עמוד או קיר בבית, אמורים להכניס לתמונה מהנדס קונסטרוקטור כבר בשלב הראשון בכדי להבין מראש האם בכלל מותר לשבור את הקיר ואם כן, האם נדרשת תכנית חיזוקים במקום הקיר, תכנית שגם אותה אמור לבנות ולאשר מהנדס קונסטרוקטור.

עשוי לעניין אתכם: תכנית קונסטרוקציה:כל מה שצריך לדעת + מה חשוב לבדוק.

ואם לא ניתן האישור המיוחל?

אם האישור המיוחל לא ניתן לכם, לא תוכלו לבצע את מהלך הבנייה שאתם מעוניינים לבצע. זה כזה פשוט, אבל לא צריך לקחת את זה קשה. אם הקונסטרוקטור לא אישר את מהלך הבנייה, זה אומר שהמהלך הזה נושא בחובו סיכון הנדסי ומן הסתם, גם אתם לא הייתם רוצים לחיות בבית או לחסות תחת פרגולה שנושאים בחובם סיכונים הנדסיים. אתם יכולים לקבל חוות דעת נוספת, אבל אתם חייבים לחשוף בפני הקונסטרוקטור הנוסף, את חוות דעתו של הקודם. לרוב, אם לא קיבלתם אישור קונסטרוקטור, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב הוא להתייעץ עם אותו קונסטרוקטור לגבי אלטרנטיבות אפשריות – תמיד יש כאלה וקונסטרוקטור מקצועי ידע לפרוש אותן בפניכם.

אישור קונסטרוקטור

חשיבותו של אישור קונסטרוקטור

אם נרצה לבנות משהו, בכל גודל, החל מבניין רב קומות גבוה במיוחד, עבור במחסן גדול, מבנה ציבורי רחב ידיים או מתחם משרדים מרכזי וכלה בבית פרטי קטן, ואפילו רק תוספת בניה פעוטה – נזדקק לקבל אישור קונסטרוקטור. האמת היא, שרובנו לא באמת יודעים על כך ולא חושבים על האופציה הנקראת אישור קונסטרוקטור ואיננו מבינים עד כמה היא קריטית עבורנו מכל כך הרבה בחינות, כולל הבחינה החשובה ביותר – השמירה על בטחון היקרים לנו ביותר.

וכאן מגיע הפרדוקס: כאשר מדובר במבנה גדול ועצום אותו מקימה חברה ענקית, שאין לה שום קשר אישי עם אלו אשר צפויים להתגורר בעתיד במבנה – עדיין יפעלו מטעמה קונסטרוקטור שיבטיחו שהמבנה יבנה כהלכה, לצד אנשי מקצוע בכירים אחרים. אבל כאשר מדובר בבית קטן או אפילו בהוספת חדר, שלרוב נעשה באמצעות שיפוצניק, שאנחנו מכירים, דווקא כאן נדלג על אישור קונסטרוקטור ונעמיד בסכנה את עצמנו ואת משפחתנו.

אישור קונסטרוקטור קריטי וחשוב

נרשה להניח לרגע שאתם לא טייקונים בעלי חברות בניה ענקיות אלא רק רציתם לבנות את ביתכם הפרטי או אפילו רק לשפץ אותו תוך ביצוע שינוי משמעותי בשלד המבנה.  אותו הדין אם אתם רוצים לבצע תוספת בניה, הוספת ממ"ד ואפילו הוספת אביזר חיצוני כמו סגירת מרפסת או הוספת פרגולה. במקרה זה, תעבדו עם קבלנים קטנים או באמצעות מכרים שיש להם התמקצעות מסוימת. דווקא בנקודה זו עולה שבעתיים חשיבות אישור קונסטרוקטור.

למעשה, הקונסטרוקטור באישורו הוא זה שנותן אישור וחותמת לכך שהבניין בנוי בצורה יציבה ובטחוה וכי הוא לא יסכן את יושביו בשל תכנון לא נכון, בניה לקויה, שימוש בחומרים שאינם מתאימים או הוספות תוספות וחלקים שעימם הבניין לא יכול לעמוד ויציבותו תתערער. יתרה מכך, הדרך הנכונה ביותר היא לערב את הקונסטרוקטור עוד בשלב הראשוני והמקדמי של הבניה אפילו עוד בשלב התכנוני. למעשה, הקונסטרוקטור עובד צמוד לאדריכל. בעוד האדריכל עוסק בתכנון הנראות והחלק הפרקטי של המבנה. הקונסטרוקטור עוסק בהליך הבניה עצמו וכיצד יש לבנות נכון.

אישור קונסטרוקטור בבניה פרטית

נחזור רגע לבניה הפרטית שלנו- בניה חדשה או רק שיפוץ ותוספות בניה. כאמור, לרוב נעשה אותה על ידי קבלנים קטנים או קבלני שיפוצים. אלו פחות שמים דגש על נושא הבטיחות ופחות (בלשון המעטה) מעסיקים בצמוד אליהם מהנדסים או אדריכלים. לכן, ההכרח להשיג אישור קונסטרוקטור תהיה מוטלת עלינו. 

למעשה, הקונסטרוקטור הוא המלאך השומר שלנו. הוא זה אשר יסביר לנו, לדוגמא, מדוע הסרת עמוד תמך מרכזי, כדי להשיג חלל גדול יותר- זה דבר מסוכן. יתרה מכך, ברבים מן המקרים, לצערנו, קבלני שיפוצים ינסו לחסוך בעלויות (פחות קורה תומכת- מה כבר יקרה?), בחומרים (פחות בטון) וכד'. הקונסטרוקטור יהיה אמון על שמירת האינטרס שלנו- כדי שהבית יהיה הכי יציב שאפשר. הוא אינו עושה זאת על פי גחמה אלא משתמש במיומנויות הנדסיות שלמד ובחישובים מורכבים.

מתי נצטרך אישור קונסטרוקטור? 

קונסטרוקטור נדרש בעת בנית בית חדש אבל כאמור נצטרך אישור קונסטרוקטור גם בעת בניה של תוספת לבית, דוגמת ממ"ד, חדר נוסף, מרפסת וכל דבר שיכול להעמיס על המבנה, דוגמת בריכה או גקוזי על הגג או המרפסת. גם כאשר נבצע שינוי מהותי במבנה עצמו וודאי בשלד המבנה, נדרש לאישור. נחזור לדוגמא של הג'קוזי. לא בהכרח המרפסת שלנו בנויה או יכולה להחזיק את המשקל הרב של הג'קוזי והמים בתוכו. חס ושלום היא יכולה לקרוס תחתיו בעת הבניה, כאשר אנו מערערים את יציבות המרפסת או גרוע מכך- לאחר סיום הבניה. זה לא רק ההפסד הכספי הרב אלא גם סיכון חיים. רק אישור קונסטרוקטור מומלץ טיח לנו כי נערכו החישובים והבדיקות המתאימות לבירור העניין עד תומו ונתינת המלצה בהתאם.

קונסטרוקטור איכותי

לעיתים לא נקבל באופן מידי אישור קונסטרוקטור או סירוב. וזה לגמרי בסדר, משום שקונסטרוקטור טוב, במידת האפשר, יציע לכם אפשרויות לשיפור המצב. עוד חיזוק, עוד הוספה או שינוי קטן, שיהפוך את המבנה ליציב ובטוח. 

קונסטרקוטור איכותי הוא אדם שלמד לימודי הנדסה ייעודיים תקופה ארוכה וקשה. ההתמחות שלו, בשטח וניסיונו, חשובים מעין כמותם. גם בקרב קהילת הקונסטרוקטורים יש המתמחים בבניינים ויש המתמחים בבתים פרטיים וכך הלאה. הבחירה הנכונה תהיה של קונסטרקטור מקצועי, אמין, איכותי ורלוונטי אשר אישור קונסטרוקטור שלו יבטיח לנו שקט ושלווה.

 

אישור קונסטרוקטור

זה לא משנה אם אתם בונים בית חדש, אם אתם רוצים לבצע שינויים מבניים בבית קיים או לבנות תוספות בנייה לבית קיים – בכל המקרים האלה, אתם צריכים להחזיק בידכם אישור קונסטרוקטור. אז קודם כל, מהו קונסטרוקטור ומה תפקידו? באילו מקרים נדרש אישור כזה ואיך משיגים אותו? האם אפשר להתחיל לעבוד ולקבל את האישור בדיעבד? כל התשובות לכל השאלות, ממש כאן בשורות הבאות.

 

אז מהו קונסטרוקטור ומה תפקידו?

ובכן, קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין מוסמך, בעל התמחות ספציפית בשלד המבנה (קונסטרוקציה בלועזית). תפקידו של הקונסטרוקטור הוא לבדוק כל מהלך בנייה שהוא ולוודא שהוא עולה בקנה אחד עם הכללים ההנדסיים. במקרים בהם מהלך כלשהו נוגד את העקרונות ההנדסיים, הקונסטרוקטור לא יאשר אותו ולהיפך. העניין הוא, שאין שום מהלך בנייה בעל השפעה כלשהי על שלד המבנה, שאפשר לבצע ללא אישור קונסטרוקטור. המשמעות – אם אתם רוצים לבנות בית חדש, לשפץ בית קיים, לשבור קירות, להוסיף מרפסת או חדר או לבצע כל פעולת בנייה שהיא, שמערבת, במישרין או בעקיפין, את שלד המבנה, עליכם לקבל אישור מהנדס קונסטרוקטור ולקבל אותו מראש.

 

האם אפשר לצאת לדרך ללא אישור ולקבל אותו מאוחר יותר?

התשובה היא בהחלט לא. לא מעשית ולא תאורטית. ברמה המעשית, אף קבלן שומר חוק, לא יבצע שום פעולת בניין ללא אישור קונסטרוקטור בידיו. ביצוע פעולה כזאת תעמיד גם אותו וגם אתכם בסכנה משפטית ולבטח בסכנה של צו הריסה לכל שינוי מבני שעשיתם ללא היתר בנייה. ואיך אנחנו יודעים שעשיתם אותו ללא היתר בנייה? מכיוון שכדי לקבל היתר בנייה, אתם חייבים להגיש בקשה עם תכנית בנייה מסודרת, מאושרת על ידי מהנדס קונסטרוקטור. ללא אישור קונסטרוקטור, תכנית הבנייה אינה שלמה והוועדה המקומית לתכנון ובנייה כלל לא תדון בבקשתכם.

חשוב להבין, שהנושא של אישור קונסטרוקטור הוא אמנם נושא רגולטורי, אבל הוא חשוב גם ברמה המהותית והבסיסית ביותר שלו. כך למשל, אם אתם מעוניינים לשבור קיר כדי לפתוח חלון בין המטבח לסלון, אתם בהחלט רוצים לוודא ששבירת הקיר לא תוביל לפגיעה בחוזק המבני של המבנה, עד כדי גרימה לקריסתו או קריסת חלק ממנו. את זה תוכלו לעשות אך ורק בסיוע קונסטרוקטור. אם אתם בונים בית חדש, אתם בהחלט רוצים לוודא שהבית כולל בתוכו את כל עמודי התמך וקירות התמך שיסייעו לו לעמוד על תילו וגם את זה לא תוכלו לעשות ללא מהנדס קונסטרוקטור. על כן, נקודת המבט של החובה להוציא אישור קונסטרוקטור לא אמורה להיות נקודת מבט של כורח וחובה חוקית, אלא של מהלך חשוב וקריטי שמסייע לכם לוודא שאתם פועלים בצורה בטוחה לכם, לבני משפחתכם ולסביבה כולה.

 

ואם לא ניתן לכם אישור קונסטרוקטור?

אחרי שהבנו מדוע כל כך חשוב להוציא אישור קונסטרוקטור לפני כל מהלך בנייה, כעת עולה השאלה מה עושים אם אין אישור כזה ואם הקונסטרוקטור לא רוצה לאשר את הדברים. ייתכן מאוד למשל, שהקבלן אומר לכם שהכל יהיה בסדר ואפשר לעשות את המהלך ואתם משוכנעים לגמרי שהמהלך אכן חוקי ונכון מבחינה הנדסית, אלא שהקונסטרוקטור שהזמנתם בדק את הדברים ולא אישר את המהלך.

ובכן, במקרה שלא ניתן אישור קונסטרוקטור, יש רק דבר אחד שאתם יכולים לעשות – לשנות את מהלך הבנייה. כפי שאמרנו קודם לכן, אישור של מהנדס קונסטרוקטור הוא תנאי הכרחי ובסיסי לכל מהלך בנייה ובלעדיו לא ניתן לבצע את המהלך. יחד עם זאת, אתם לא חייבים ללכת כצאן לטבח מבלי לברר את הדברים לעומק. קונסטרוקטור שלא מאשר מהלך בנייה כלשהו, צריך להסביר מדוע הוא לא מאשר זאת ומהן החלופות שהוא כן יהיה מוכן לאשר.

ברובם המכריע של המקרים, ישנם מהלכי בנייה אלטרנטיביים שיכולים להתאים לכם באותה מידה וגם עונים על העקרונות ההנדסיים המחייבים. הקונסטרוקטור הוא לא האיש הרע בסיפור. למעשה, הקונסטרוקטור הוא האיש היחיד שיכול להגיד לכם מה אתם יכולים לעשות כדי להשיג את מה שאתם רוצים, אבל בדרך מעט שונה ממה שחשבתם. יכול להיות שזה יעלה לכם יותר, יכול להיות שזה יאריך את הפרויקט ויכול להיות שזה לא יהיה במאה אחוז מה שרציתם מלכתחילה, אבל אם לא ניתן לכם אישור קונסטרוקטור על המהלך המקורי, יש לכך סיבה טובה.

 

האם אפשר לקבל חוות דעת נוספת?

התשובה היא בהחלט כן. אתם בהחלט יכולים לפנות לקונסטרוקטור נוסף בכדי לבחון האם הוא דווקא כן יסכים לאשר לכם את המהלך. יחד עם זאת, חשוב מאוד שתעשו זאת בתום לב, אם אתם לא רוצים להיות חשופים לתביעות משפטיות. במילים אחרות, חשוב להציג בפני הקונסטרוקטור השני, את עמדתו וחוות דעתו של הראשון. אם אז יחשוב הקונסטרוקטור הזה שאפשר בכל זאת לאשר את הדברים, אז יש לכם אישור קונסטרוקטור. אם גם הוא מסרב, אז אתם בהחלט יכולים להיות בטוחים שצריך לשנות את מהלך הבנייה המקורי שתכננתם.

קונסטרוקטורחלומכם הגדול מתחיל להתגשם סוף סוף, ואתם עומדים לפני תהליך של בניית בית חדש מהיסוד הכולל את כל האלמנטים והמרכיבים שתמיד שאפתם אליהם – בית עם שתי קומות שיהיה גדול ועם מספר חדרים וחללים מרכזיים גדולים ומרווחים, חצר פרטית גדולה ומרווחת ובריכה קטנה שתספק הנאה ושעשוע לילדים. כמובן שתהליך בניית בית חדש הוא מרגש מאוד, אך מדובר בעניין מורכב הדורש לשם כך את מומחיותם של בעלי מקצוע רבים ביניהם גם קונסטרוקטור מנוסה בתחומו.

מה החשיבות בפנייה אל קונסטרוקטור מקצועי, מהו תפקידו של הקונסטרוקטור וכיצד אפשר למצוא איש מקצוע כזה שיהיה מיומן ומנוסה בתחומו? נענה על כל השאלות הללו בהרחבה במאמר הנוכחי.

מיהו קונסטרוקטור?

מדובר על איש מקצוע המתמחה בהנדסה ותכנון של מבנים בהיבט חוזק השלד שלהם, זאת כדי לוודא ולאשר כי תוכנית הבנייה כוללת הקמת שלד חזק, יציב ואיכותי שיחזיק בצורה הטובה ביותר את מכלול האלמנטים והחומרים שייושמו עליו בתהליך בניית המבנה.

ניתן לומר כי קונסטרוקטור פועל במקביל לאדריכל, שהינו בעל מקצוע בתחום הבנייה האחראי על תכנון מבנה נוח, יפה ופונקציונלי – ולכן הקונסטרוקטור משלים את תהליכי עבודתו של האדריכל, ומסייע להוציא לפועל את תוכנית הבנייה האדריכלית לאחר שפיקח ווידא כי עמודי התמיכה, עובי שכבת הבטון בריצוף, איכות ברזלי התמיכה וכל שלד המבנה עצמו הינם יציבים, חזקים ועמידים להמשך בנייה תקנית ואיכותית.

מהם תחומי אחריותו?

כאמור, הקונסטרוקטור אחראי לחוזקו ועמידותו של שלד המבנה שמוקם, ולכן עליו לתכנן את השלד בצורה פרקטית ונכונה כבר בשלבי כתיבת תוכנית הבנייה אם לצורך מיקומם של עמודי התמיכה במבנה, העובי של רצפת הבטון שתהיה בכל אחת מקומות המבנה, תכנון מספר וצורת גרמי המדרגות שיהיה במבנה שמוקם וכל כל אלמנט אחר הקשור לבטיחותו של המבנה. 

נוסף לפיקוח וייעוץ במהלך כתיבת תוכנית הבנייה, על הקונסטרוקטור לפקח על תהליכי העבודה בשטח אתר הבנייה כאשר מבוצעים תהליכים הקשורים להקמת ובניית השלד כמו ביצוע יציקות בטון של הריצוף והתקרה במבנה, יישום ברזלי זיון ביציקות הבטון ותהליכים מהותיים חשובים הדורשים את ניהולו ופיקוחו המקצועי, זאת כדי למנוע ככל האפשר תקלות וסטיות שעשויות להוביל לליקויי בנייה קלים עד חמורים.

מתי צריך לפנות אל קונסטרוקטור?

כיוון שקונסטרוקטור הינו האחראי הבלעדי על חוזקו ויציבותו של המבנה, יש לפנות אל איש מקצוע כזה כאשר עולה הצורך בהקמה ובנייה של שלד מבנה חדש אם לצורך מגורי בית פרטי, בנייני מגורים וכן מבנים גדולים לצרכי תעשייה, מסחר ועסקים. בנוסף לכך, שירותיו של קונסטרוקטור מקצועי נדרשים גם עבור צרכים מבניים בטיחותיים נוספים כמו שינויים קונסטרוקטיביים שמתבצעים במבנים קיימים, קבלת מידע וייעוץ כאשר מתגלים ליקויי בנייה בשלד המבנה, כאשר נדרש אישור מבעל מקצוע לצורך תוספות בנייה וכו'.

קונסטרוקטור לצורך בנייה והקמה של בית חדש

כאשר מדברים על קונסטרוקטור הקישור המיידי אליו נעשה כאשר מקימים בית חדש מהיסוד, כיוון שזהו תפקידו המרכזי והבסיסי ביותר של מהנדס בנייה המתמחה בהנדסת מבנים. הקונסטרוקטור הוא האדם שיידע כיצד לתכנן בצורה הנדסית את הבית החדש שרוצים לבנות, כאשר עבודתו מתנהלת במקביל לעבודתו של האדריכל האחראי על התוכנית האדריכלית – בה מועלים על גבי התרשים כל הרצונות, שאיפות והחלומות של אלו המעוניינים לבנות בית חדש על פי הצרכים האישיים שלהם.

האדריכל הוא זה שמקים תוכנית בנייה ראשונית על פי הצרכים של הלקוחות העומדים מולו, ולאחר מכן הוא מציג את התוכנית לקונסטרוקטור בכדי שיוודא כי המבנה שעתיד להיבנות יהיה בטיחותי, עמיד וחזק ובמידת הצורך הוא מבצע שינויים הנדסיים במבנה יחד עם האדריכל בכדי להעלות על הנייר מבנה תקני. בנוסף לפיקוח ושינוי תוכניות בנייה על פי הצורך ההנדסי, הקונסטרוקטור יפקח על תהליך הקמת שלד המבנה גם באתר הבנייה כדי לוודא שעבודות התשתית מבוצעות בצורה הנכונה והטובה ביותר.

קונסטרוקטור לביצוע שינויים בבית קיים

גם כאשר רוצים לבצע שינוי, שדרוג ושיפוץ של מבנה קיים יש צורך לעיתים לפנות אל קונסטרוקטור מקצועי, במיוחד כאשר מדובר על שבירה או הריסה של קירות ועמודי בטון הקיימים במבנה. בכל מבנה ישנם עמודים וקירות שנועדו להעניק יציבות ותמיכה לכל המבנה, ולכן הריסה שלהם עשויה לערער את בטיחותו של כל המבנה. משום כך קיימת חשיבות בפנייה וייעוץ של קונסטרוקטור לפני ביצוע שינויי בנייה בבית קיים, כדי שזה יבחן באופן פיזי את המבנה ויקבע האם ואילו שינויים מבניים ניתן ומומלץ לעשות בו במקביל לשמירה על בטיחותו של המבנה.

מה עושים במקרה של ליקויי בנייה

לא אחת מתגלים ליקויי בנייה קלים עד מורכבים במבנים חדשים שהוקמו, כאשר ליקויים הנוגעים אל חוזקו של שלד המבנה עשויים לפגוע ביציבות שלו וכן בבטיחות של הדיירים בו. לכן כאשר עולים על כשלים בקירות, רצפות ותקרות של מבנים חדשים שזה עתה נבנו על ידי קבלן, מומלץ להיעזר בשירותיו של קונסטרוקטור מקצועי שיעריך את סוג והיקף הליקויים וכן ימליץ על תיקון מתאים ואידיאלי שנדרש לעשות.

קונסטרוקטור לקבלת היתרי בנייה

ישנן משפחות רבות המעוניינות לשדרג ולהרחיב את הבית הקיים שלהם, אם כדי להוסיף חדר נוסף לבן משפחה, לסגור ולתחום מרפסת שמש, להוסיף יחידת דיור בסמוך לבית הקיים או כל תוספת בנייה אחרת שאיננה כלולה בתוכנית הבנייה המקורית. במקרים כאלו מדובר על שינוי מבני שיש לבצע במבנה הקיים, דבר העשוי לפגוע באיכותו וחוזקו של המבנה – ולכן במקרים כאלו יש לפנות לקונסטרוקטור מומחה שיעריך את שינוי המבנה הדרוש, יבדוק האם הדבר אפשרי וכן ימליץ על שינויים ופעולות אחרות שניתן ליישם כדי לשמור על יציבות ובטיחות המבנה.

רק לאחר שהקונסטרוקטור חותם ומאשר את תוספת הבנייה הדרושה, ניתן יהיה לפנות לרשות מקומית או לכל גורם מוסמך אחר כדי לקבל את היתר הבנייה לתוספת הבנייה הנחוצה. גם במקרים של תוספות בנייה קטנות ולא משמעותיות שאינן כרוכות בקבלת היתר בנייה מיוחד או אישורים בירוקרטיים אחרים, יש לקבל את אישורו של הקונסטרוקטור לכך בכדי לקבל פטור מהיתר בנייה ולבצע את השינוי בהתאם לחוק.

קונסטרוקטור לצרכים עסקיים

עסקנו כאן בעיקר בצורך של פנייה לקונסטרוקטור עבור מבנים המשמשים למגורים, אך חשוב לציין כי שירותיו של איש מקצוע זה הכרחיים גם עבור צרכים עסקיים. כאשר בעל עסק מעוניין לפתוח משרד או חנות הממוקמים במבנים ישנים, עליו לקבל אישור של מהנס מבנים בכדי להציג אסמכתא כי המבנה בו העסק יוקם ויקבל קהל לקוחות הינו בטיחותי ויציב – ובהתאם לכך הוא יוכל לקבל את רישיון העסק ההכרחי לו לצורך הקמה בפועל של חברה חוקית העומדת בתקנות.

כיצד לבחור קונסטרוקטור מומלץ?

בין אם צריכים לפנות לקונסטרוקטור לצורך בניית בית חדש, שיפוץ בית קיים, קבלת היתרי בנייה או קבלת רישיון עסק – רצוי לבחור את בעל המקצוע המתאים לכך על פי הניסיון והמקצועיות שלו, וכן לאחר שהוא הציג רישיון קונסטרוקטור רשמי ותקף לעסוק בתחום. כדאי לבחור את הקונסטרוקטור על פי עבודות קודמות שהוא ביצע, וכן להיעזר בחוות דעת והמלצות אובייקטיביות של לקוחות שנעזרו בשירותיו בעבר והיו מרוצים.

מידע מקצועי לשימושכם
קונסטרוקטור בחריש

  המונח קונסטרוקטור אולי קצת נשמע לכם מוזר אבל אם כבר בעבר עברתם שיפוץ ביתי או רכשתם מבנה חדש בוודאי כבר יצא לכם לפגוש במונח

קונסטרוקטור בעומר

  המונח קונסטרוקטור אולי קצת נשמע לכם מוזר אבל אם כבר בעבר עברתם שיפוץ ביתי או רכשתם מבנה חדש בוודאי כבר יצא לכם לפגוש במונח

קונסטרוקטור בתל-אביב

  המונח קונסטרוקטור אולי קצת נשמע לכם מוזר אבל אם כבר בעבר עברתם שיפוץ ביתי או רכשתם מבנה חדש בוודאי כבר יצא לכם לפגוש במונח

קונסטרוקטור מומלץ בחריש

גרים בחריש ורוצים לעשות שינוי בבית? חושבים על דירה בחריש ? בשביל להתחיל בפרויקט עליכם ליצור קשר עם קונסטרוקטור מומלץ אשר יכול לעבור אתכם את

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!